miércoles, 18 de mayo de 2011

Circular a El Paller (La Vila Joyosa)

FICHA DE LA RUTA
Data: 10 de maig de 2011.
Distancia recorreguda: 10 Km.
Duracio de la ruta: 2 h.
Altitut Maxima: 411 m. (Segons medicio del visor 3D Terr@sit)









Ruta Circular: Si.
Dificultat: Facil.
Descripcio curta: Des de la Casa de Denoto travessem El Paller per a passar al Barranc de Sales, muntar a El Cantal i tornar pel Barranc de l'Aigüeta al punt de partida.

Documentacio:
  • Propi estudi en Google Earth, Visor 3D de Terr@sit i el mapa topografic de IDEE IGN.
Detalls de la Ruta en Wikiloc


Cansat d'anar a caminar pel mateix lloc i en ganes d'agarrar una miqueta de forma per a afrontar la proxima cita important que es la d'anar a la Vall de Laguar, vaig pensar en vindre per la zona d'El Cantal.

Guiant-me per la ruta de baixada que vaig fer el mes passat i una vegada estudiat la ruta en el Google Earth, vaig dissenyar esta ruta pensant que la podria fer en una hora i mija o dos hores. Efectivament no em vaig equivocar i esta ruta la vaig fer en dos hores.

El lloc es ideal, ya que he deixat el coche en un planet justament al costat del cami, en la zona denominada Casa de Denoto. Encara que siga pista forestal, te pujades i baixades pronunciades. Ademes n'hi ha molta tranquilitat i el paissage es molt bonico. En definitiva, esta zona de La Vila es ideal per a fer senderisme. Es mes, tambe es ideal per a pujar en bicicleta, pero n'hi ha que estar prou preparat i en una bicicleta bona.

El cami comença justament en la Casa de Denoto, en un desviament del cami a El Cantal. Nosatros agarrarem el desviament a l'esquerra que munta a la zona coneguda com a El Paller. Es una serie de monts que separen el Barranc de l'Aigüeta en el Barranc de Sales. Travessem esta zona deixant un cami a la dreta que entra dins de El Paller. Esta travessa te 2,8 Km. fins que ixim al Barranc de Sales. A partir d'ara anem direccio nort en busca de El Cantal. Passem per varies casetes i per enmig d'una bona pinada.

Arribant a El Cantalet, tenim un desviament a l'esquerra que conduix dalt de El Cantalet a on n'hi ha un mirador. Pero yo continue per la pista que munta en una pujada molt pronunciada per la vessant del Mont Lazaro que finalment nos conduix justament baix d'El cantal. A partir d'ara es una bona baixada pel Barranc de l'Aigüeta fins al punt d'inici.

Totes les Fotos de la Ruta


El vindre per esta zona m'ha despertat la curiositat de varios llocs: El mirador de dalt d'El Cantalet, la Cova de Mil Homens, El Paller i m'han entrat moltes ganes de muntar al Lazaro a on n'hi ha un punt geodessic. Les vistes tenen que ser espectaculars des del Lazaro. Pero aço ho descubrirem en les proximes rutes.

Senderiste

No hay comentarios:

Publicar un comentario