lunes, 30 de mayo de 2011

El Cantalet i Cova Mil Homens.

FICHA DE LA RUTA
Data: 13 de maig de 2011.
Distancia recorreguda: 10,41 Km.
Duracio de la ruta: 2h. 12m.
Altitut Maxima: 423 m. (Segons medicio del visor 3D Terr@sit)




Ruta Circular: Si.
Dificultat: Facil.
Descripcio curta: Pel Barranc de Sales muntem al mirador de dalt del Cantalet, baixem i visitem la Cova Mil Homens i tornem per enmig d'El Paller al punt de partida.

Documentacio:
  • Propi estudi en Google Earth, Visor 3D de Terr@sit i el mapa topografic de IDEE IGN
  • Sendes al Cim
Detalls de la Ruta en Wikiloc


Hui les sendes nos duen a coneixer el mirador que n'hi ha dalt del Cantalet i visitarem la Cova Mil Homens.

Continuant en les possibles rutes circulars per la zona d'El Cantal, hui anem a variar el punt de partida. Començarem la ruta justament abans d'arribar a on es junten els barrancs del Volador i el de Sales, justament a on es junta el cami de baixada que travessa El Paller des de Casa de Denoto.

Per a arribar al punt de partida, si venim de La Vila Joyosa, passarem la Venda d'El Charco i a uns 300 m. tenim un cami a la dreta. Tenim que anar molt enlerta perque el firme està molt malament per a anar en un coche normal. N'hi ha que tindre bones suspensions. Pareix que estiguen a punt d'arreglar este cami, pero ya vorem.

Una vegada hem arribat al lloc de partida, comencem a caminar seguint la pista que du a El Cantal pel Barranc de Sales. Passarem per la zona coneguda com Les Covetes. Justament abans d'arribar a El Cantalet, es desvia una pista que munta al mirador d'El Cantalet. Es tracta d'un mirador molt ben arregladet des d'a on es pot contemplar el Cabeço, les montanyes d'El Campello, Alacant, El Charco, La Vila i el Mont Lazaro. Justament baix està El Cantalet i la Cova Mil Homens que ara visitarem.

Baixem per la mateixa pista que hem pujat per a tornar al Barranc de Sales, pero esta vegada continuem en dirección a El Cantal. Uns metros despres nos desviem a l'esquerra per a visitar la Cova de Mil Homens. Es tracta d'una pedra que en la part de baix forma una cova. Algu en el seu dia construiria les parets que n'hi han fetes. Es algo molt curios de vore. Dins de la cova el sol es d'arena molt fina. Te la grandaria d'una habitacio normaleta. No n'hi ha una senda clara per a arribar a la cova, pero com es veu des de la pista, no n'hi ha problema en arribar fins aci.

Una vegada hem tret algunes fotos, tornem a la pista que du a El Cantal pero quan estem entre el Mont Lazaro i El Paller, tenim una senda a la dreta que es la que agarrarem per a tornar. Seguirem esta senda per l'interior de la zona coneguda com a El Paller. Esta senda va a parar a una atra pista i esta a una atra que es la que travessa del Barranc de l'Aigüeta al Barranc de Sales. Seguint esta pista arribem en facilitat al punt de partida.



Totes les Fotos de la Ruta


Una vegada mes esta zona d'El Cantal m'ha sorpres. Estic maravillat dels racons que amaga esta zona. Segur que tindrem mes rutes per a anar passejant per aci.

Senderiste

No hay comentarios:

Publicar un comentario