jueves, 21 de abril de 2011

El Cantal des del Panta de l'Amadori i final en El Charco

FICHA DE LA RUTA
Data: 20 de març de 2011.
Distancia recorreguda: 13,35 Km.
Duracio de la ruta: 3h. 45m.
Altitut Maxima: 405 m. (Segons medicio de Wikiloc)
Encara que El Cantal te una altitut de 492 m. segons l'Institut Geografic Nacional Espanyol tal com mostra l'image pero nosatros no pujem dalt (no se si es pot), sino que nos quedem en el cami.

Ruta Circular: No.
Dificultat: Molt Facil.
Descripcio curta: Eixim des de l'aparcament del Panta del Amadori, passem la presa, muntem al Cantal i baixem a la Venda d'El Charco.

Documentacio:

No tinc documentacio. Esta es una de tantes rutes que es poden fer a "El Cantal".

Detalls de la Ruta en Wikiloc


Hui he qudat en amics de la faena i volem anar al Cantal, que es una roca molt particular que n´hi ha en La Vila Joyosa. La ruta la prepare yo i he pensat que lo que podriem fer es, ya que anem tres, un dels coches el deixem en la Venda d'El Charco (que sería el punt final de la ruta) i l'atre coche el deixem en l'aparcament de la zona recreativa del Panta de l'Amadori i des d'aci començarem la ruta.

Aixina ho vam fer. A les 8:33 comencem a caminar des de la zona recreativa del Panta, passem pel tunel (davant del tunel n'hi ha una barrera per a que els coches no puguen passar) i travessem la presa del panta. Passem pel segon tunel i continuem la carretera. Justament a on n'hi ha una atra barrera per a que no passen els coches es desvia un cami a l'esquerra que munta, agarrem este i passem per la vessant. Quan arribem dalt es creuen varis camins i agarrem el de la dreta i de seguida a la dreta per a passar per la vessant de l'atre mont i travessar les montanyetes que n'hi han i nos du a un cami.

Llevat d'estre troç inicial, el restant es un cami i en les costeres inclus està esfaltat. Esta ruta està preparada per a fer-la en bicicleta, de fet nos hem trobat en varis grups de ciclistes.

Es una zona de La Vila que conec poquet i es molt bonica. Naturalea per totes bandes. Alguna que atra caseta. El cami va sempre cap a dalt suaument. N'hi han dos trams finals que son els mes durs. Lo que admire realment es als valents que fan esta ruta en bicicleta, no se com poden muntar per aci.

A les 11:18 arribem a la zona del Cantal i parem a descansar i a almorçar. Des d'aci tenim justament baix la carretera que va a Aigües de Busot, lo que es coneix com el Barranc de La Mola. Segons el mapa del IGN estem en els Alfondonets.

A les 11:38 continuem la marcha i arribem justament baix de la pedra del Cantal a les 10:52. Des d'aci lo que impresiona es que es veu al fondo cap a la mar la torre d'El Charco. Que bonica es esta zona. Seguidament ya comencem a baixar cap a la Venda d'El Charco. Es tot baixada, uns 5,5 Km. de distancia. El primer tram es una baixada molt empinada que, torne a repetir, no se com ho poden muntar en bicicleta.

Fins a El Charco es tot cami i en els montanyes inclus està esfaltat. Deixem el Mont Paller a la dreta, mes cap a vant a l'esquerra deixem El Salomo i, m'acabe d'enterar, continuem baixant pel Barranc de l'Aigüeta. Finalment, quan son les 12:12 arribem al coche situat en la Venda El Charco.
Totes les Fotos de la Ruta

Una ruta molt bonica de fer i molt gratificant ya que tenía interes de coneixer tota esta zona. Segurament fare alguna mes per esta zona, pel Mont Lazaro i per darrere. Una vegada ya en el coche tornem al Panta a arreplegar l'atre coche, cada u a sa casa i fins la proxima eixida.

Senderiste

No hay comentarios:

Publicar un comentario