miércoles, 27 de abril de 2011

Serra Cortina

FICHA DE LA RUTA
Data: 3 d'abril de 2011.
Distancia recorreguda: 9,15 Km.
Duracio de la ruta: 4h. 15m. (en molta tranquilitat)
Altitut Maxima: 510 m. (Segons l'Intitut Cartografic Valencià)
Ruta Circular: No, pero tornem al mateix punt de partida.
Dificultat: Moderada.
Descripcio curta: Anem a muntar a Serra Cortina des de l'Urbanisacio Golf Bahia, caminarem sobre la superficie de la serra arribant a la part nort i tornarem pel mateix lloc que hem vingut.

Documentacio:

Detalls de la Ruta en Wikiloc



Deixem el coche aparcat en front des d'a on comença el cami de pujada. Esta ruta de pujada no la he vist per internet, lo normal es que munten per l'atra banda de la serra be per Finestrat o be per la Urbanisacio Panorama.

A les 8:27 comencem la pujada. Es una pujada molt pronunciada i tenim que anar parant prou per a agarrar aire. Yo aprofite per a tirar fotos i disfrutar de les vistes, tant de Benidorm, com de La Vila que es veu mes llunt. Tambe comentem la llastima de destroça que fem el ser huma urbanisant tot lo que podem. Un atre obstacul en la pujada son les pedres que n'hi han en la senda que fa que esvare el peu i tenim que anar enlerta.

A les 9:22 arribem dalt del llom de la serra a on es divisa en una majestuositat impresionant el Puig Campana. Va ser impresionant com en l'ultima rampa ya veies lo alt de la serra i a la vegada anaves vent al Puig Campana de dalt cap a baix fins a vore'l sancer. Es, sense dubte, la millor panoramica del Puig Campana que puga haver.

Descansem una miqueta, mengem unes avellanes, bebem una miqueta d'aigua i tirem unes fotos per al recort.
A les 9:32 aproximadament continuem la ruta per a vore la part sur de la serra a on es pot vore Finestrat, Sella i La Vila. Arribem a les 9:37. Tambe al fondo es pot divisar la Plaja de Sant Joan i Alacant. Seguidament peguem la volta i nos dirigim a la part nort de Serra Cortina. Es un puja i baixa en la senda plena de pedres que dificulta, sobre tot, les baixades. A la esquerra de nosatros es troben el Puig Campana, el Ponoig i al fondo el Sanchet. A la nostra dreta es troba Benidorm i mes proxim a la serra totes les urbanisacions, complexos hotelers i seguidament Terra Mitica.

Com a anecdota, arribant casi a l'ultima pujada ve un gos grandot directament a la meua comanyera i nos pega un bon susto. Darrere ve l'ama del gos que pareix que li parle en alema i nos diu que no nos assustem que no fa res pero el susto ya no nos el lleva ningu. Justament ahi es veu el cami que puja per l'Urbanisacio Panorama. De fet n'hi havia una furgoneta alli mateixa.

Son les 10:35 i nos disponem a pujar l'ultima costereta fins al cim de la part nort de Serra Gelada. Anem poc a poc pero esta vegada sense fer moltes parades. A les 10:43 arribem al cim a on n'hi ha un mirador de fusta. Des d'alli es pot vore perfectament Serra Gelada, tot Benidorm i en especial Terra Mitica i Terra Natura, La Nucia, Polop, Callosa, Serra Bernia, el Sanchet, el Ponoig i el Puig Campana. Descansem un rato, almorcem i faig fotos, moltes fotos. Es molt bonico. Estant alli veem arribar a dos ciclistes que han muntat en bicicleta.

A les 11:04 nos tornem en busca del coche. Nomes arrancar per a tornar, nos trobem en un grup de ciclistes, pero estos menys u pugen caminant baixats de les bicicletes. A les 11:59 arribem al punt de baixada. La baixada la fem molt espauet perque s'esvara en facilitat degut a les pedres soltes que n'hi han. Finalment a les 12:42 arribem al punt de partida i nos tornem a casa.

Totes les Fotos de la Ruta


Com a comentari final hui, sense ser una ruta molt dificil, acabe prou cansat i en els peus dolorits. Tot es degut a que anavem molt espauet per a no esvarar-nos i fer-nos mal.

Senderiste

No hay comentarios:

Publicar un comentario